21.12.19

Kapusta z grzybami


Już się obawiałam, że nie zdążę dzisiaj zostawić Wam przepisu. Jednak udało mi się dopiero coś napisać tak późną porą. Jest to przepis na kapustę z grzybami, która pojawia się na moim wigilijnym stole od zawsze. I może zdziwi Was fakt dodania vegety do kapusty, ale na prawdę zyskuje ona wtedy na smaku. Niektórym może to nie odpowiadać, jednak w tym przypadku nie złamię mojej kulinarnej tradycji świątecznej ;)


Składniki:

  • 600 g kiszonej kapusty
  • 30 g suszonych grzybów
  • 1/4 kostki masła
  • 1 łyżka vegety


Grzyby zalać wodą i odstawić na minimum 2 godziny. Następnie ugotować do miękkości - około 30 minut. Odcedzić. Kiszoną kapustę zalać wodą i ugotować do miękkości. Dokładnie odcedzić. Do gorącej kapusty dodać masło, ugotowane suszone grzyby oraz vegetę. Dokładnie wymieszać aż masło się rozpuści. Podawać na ciepło.



2 komentarze:

Dziękuję, że tu zaglądasz :* Pozdrawiam ciepło :*


Copyright © My simple kitchen