Już od kilku dni szykuję dla Was ten przepis ale ciągle nie mam czasu aby skończyć pisać posta. Gdzieś pomiędzy jednym remontem, pakowaniem gratów i segregowaniem dokumentów postanowiłam w końcu "wcisnąć" na szybko te parę zdań. Jajka w sosie koperkowym. Brzmi banalnie. Bo i jest to danie proste ale dla mnie wcale nie nudne. Uwielbiam latem takie szybkie i lekkie obiady, które przygotowuje się z tego, co w koło najlepsze - młode warzywa i zioła.
Składniki na 2 porcje:
- 4 jajka
- 1 duża łyżka masła
- 2 łyżki mąki
- 3/4 szklanki bulionu warzywnego
- 1/4 szklanki mleka
- 1 łyżka śmietany
- mały pęczek koperku
- sól, pieprz, cukier, vegeta
Moja mama robiła takie na piątkowy obiad...
OdpowiedzUsuńPyszny letni obiad. Jaja ugotowane perfekcyjnie:)
OdpowiedzUsuńtaki obiad latem smakuje najlepiej :)
OdpowiedzUsuń