środa, 18 kwietnia 2018

Wiosenny twarożek


Kwiecień jest obecnie u mnie bardzo intensywnym miesiącem. Stąd moja rzadsza obecność na blogu. Jednak gdy tylko zawitała wiosna - ta prawdziwa - ze słońcem, ciepłem i zielenią, nabrałam ochoty na typowe, wiosenne jedzenie. Może nie jest to konkretny wpis, ale może komuś również zachce się takiego swojskiego twarożku? W końcu o tej porze roku, smakuje najlepiej :)


Składniki:
  • kostka chudego lub półtłustego twarogu
  • 5-6 rzodkiewek
  • mały pęczek szczypiorku
  • sól i pieprz
Rzodkiewki kroimy w małą kosteczkę a szczypiorek drobno siekamy. Mieszamy razem z twarogiem i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Jeśli konsystencja twarogu wydaje nam się zbyt zbita, możemy dodać 2-3 łyżki mleka lub śmietanki. 




2 komentarze:

  1. uwielbiam różne wariacje z .... tłustym twarogiem.

    OdpowiedzUsuń
  2. uwielbiam i dość często jem :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że tu zaglądasz :* Pozdrawiam ciepło :*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...