czwartek, 25 września 2014

Tosty z serem brie, bekonem i gruszką


Są głosy które kołyszą do snu.
Są piosenki, które pomagają podnieść się w ciężkich chwilach.
Są filmy, które wykradają nam niejedną łzę.
I są zdjęcia, które uwieczniają magiczne chwile.
Dziś wieczór moim towarzyszem niech będzie muzyka...

Rozpusta. Tak dobrych tostów dawno nie jadłam. Kremowy ser brie, chrupiący boczek, soczysta gruszka i smażona cebulka. Do tego gdzieniegdzie kawałki orzechów. Mówię Wam, cudo! Nawet M wpałaszował te tosty pomimo, że jego reakcja na gruszkę w kanapce nie była zbyt radosna.
A moim zdaniem, właśnie gruszka nadaje tym tostom charakteru, ponieważ dzięki niej nie są one zbyt "ciężkie".
Nie podaję dokładnych składników, gdyż zależą one od ilości tostów, jakie chcecie przygotować.


Składniki:
  • chleb tostowy
  • ser brie
  • gruszka
  • boczek wędzony
  • cebula
  • orzechy
Boczek kroimy w plastry i smażymy dopóki nie stanie się chrupiący. Cebulę kroimy w piórka i również podsmażamy. Gruszkę obieramy i kroimy wzdłuż na plastry. Na każdym toście kładziemy po 2 plasterki sera i boczku. Na to kładziemy plaster gruszki, porcję podsmażonej cebulki i kilka kawałków orzechów. Przykrywamy drugim tostem. Smażymy z obu stron na złoty kolor aż ser się roztopi.


9 komentarzy:

  1. Tosty to smaczna propozycja :) Zapraszam do udziału w kanapkowej akcji :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ooo proszę, wyglądają przepysznie, świetny przepis! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Już dawno nie jadłam tostów. Jakichkolwiek. Ale Twoje to już poezja smaku. Narobiłaś mi ochoty na tosty a z dodatkiem gruszki to świetny pomysł :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Super te tosty! Wyglądają genialnie :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Wyglądają cudownie, niebiańsko wręcz :)

    OdpowiedzUsuń
  6. świetna propozycja na śniadanie lub kolację :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że tu zaglądasz :* Pozdrawiam ciepło :*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...