środa, 28 października 2015

Muffinki gruszkowo-imbirowe


Dźwięk klawiszy.
Napięcie.
Nastrój.
Wieczór malowany muzyką.
I herbatą.

Przepis dla K.W, która ostatnio ostro domagała się, by na blogu pojawiło się coś słodkiego, ale w wersji bardziej fit :)


Przepis znaleziony w październikowym wydaniu Women's Health.

Składniki:
  • 1szklanka mąki pszennej
  • 1 szklanka mąki pełnoziarnistej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1szklanka jogurtu naturalnego
  • 1/2 szklanki brązowego cukru
  • 1/2 szklanki oleju 
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka startego imbiru
  • 1i1/2 szklanki startej gruszki
Suche składniki (oba rodzaje mąki, cukier i proszek do pieczenia) wsypać do jednej miski. W drugim naczyniu wymieszać ze sobą składniki mokre (olej, jogurt i jajka). Mokre składniki wlać do suchych i wymieszać za pomocą łyżki na jednolite ciasto. Na końcu dodać starty imbir oraz gruszkę i ponownie wymieszać. Ciasto nakładać za pomocą łyżeczki do papilotek umieszczonych w formie na muffinki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec przez 20 minut.






6 komentarzy:

  1. Mniam... wyglądają bardzo smakowicie. :) Cudowne zdjęcia!

    OdpowiedzUsuń
  2. piękne zdjęcia, babeczki i na pewno pyszne

    OdpowiedzUsuń
  3. uwielbiam muffinki, a jeszcze w takim imbirowo-gruszkowym połączeniu nie smakowałam. Niedługo..... mamy weekend. Pozdrawiam, Andula

    OdpowiedzUsuń
  4. Musza smakować i pachnieć genialnie :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Przepysznie wyglądają te babeczki! Muszę spróbować, bo dotychczas miałam na nie nieco inny przepis.

    Pozdrawiam i zapraszam na candy na moim blog,
    będzie mi bardzo miło jak zechcesz wziąć udział - merelysusan.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że tu zaglądasz :* Pozdrawiam ciepło :*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...