niedziela, 29 listopada 2015

Sałatka z zupek chińskich


Pewnie każdy z Was zna taką sałatkę i nieraz ją jadł. Można ją zrobić z dowolnymi składnikami. Szynkę zamienić na filet z kurczaka, dodać np. czerwona fasolę czy oliwki. Kombinacji wiele. Zawsze wychodzi i smakuje każdemu :)


Składniki:
  • 3 opakowania zupek chińskich
  • 30 dag szynki (u mnie od Nove)
  • 1 czerwona papryka
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1/2 zielonego ogórka
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 łyżka śmietany
  • 2-3 ząbki czosnku
  • sól, pieprz
Makaron z zupek wyjąć z opakowania, połamać na pół i zalać niewielką ilością gorącej wody (bez użycia przypraw w środku opakowania). Odstawić aż napęcznieje i nieco wystygnie.
Szynkę pokroić w drobną kostkę. Paprykę przekroić, usunąć gniazdo nasienne i pokroić w kostkę. Ogórka obrać i również pokroić w kostkę. Do zimnego makaronu dodać szynkę, paprykę, ogórek i kukurydzę. Majonez wymieszać ze śmietaną, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Wymieszać. Sos dodać do sałatki i dokładnie wymieszać. Doprawić solą i pieprzem.




3 komentarze:

  1. Jadłam nie raz nie dwa, jest pyszna <3 Twoja wersja prezentuje się super :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo ją lubię, jest pycha :)

    OdpowiedzUsuń
  3. ta sałatka jest świetna :) na imprezach zawsze znika raz dwa :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że tu zaglądasz :* Pozdrawiam ciepło :*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...