Przegląd kołysanek dla dzieci czas zacząć...
Jednak w starciu z muzyką zdecydowanie wygrywa... suszarka do włosów :P :D
Zdrowy i szybki obiad. Jeśli takiego szukacie to te kotleciki są dla Was :) Nam baaardzo posmakowały, zwłaszcza w towarzystwie sosu pomidorowego :) Nieskomplikowane, sycące i niebanalne. Planuję już takie zrobić z inną kaszą :)
Składniki:
- 2 torebki kaszy jęczmiennej
- 1 duża cebula
- 2 marchewki
- 250 g twarogu
- 2 ząbki czosnku
- 2 jajka
- 3 łyżki bułki tartej
- sól, pieprz, vegeta
Kaszę gotujemy według czasu podanego na opakowaniu. Studzimy. Do zimnej kaszy dodajemy twaróg i dokładnie mieszamy go z kaszą, najlepiej za pomocą tłuczka do ziemniaków, aby masa była zwarta. Cebulę, marchewkę i czosnek obieramy. Cebulę drobno siekamy i podsmażamy na złoty kolor. Następnie dodajemy posiekany czosnek. Chwilę przesmażamy po czym dodajemy startą na drobnych oczkach marchewkę. Smażymy jeszcze około 5 minut i przekładamy do kaszy z twarogiem. Dodajemy jajka, bułkę tartą i dokładnie wszystko mieszamy, najlepiej za pomocą ręki. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i vegetą. Z masy formujemy małe kotleciki, lekko je spłaszczając. Smażymy na złoto - brązowy kolor z obu stron. Podajemy z dowolnym sosem, np. pomidorowym lub pieczarkowym.
Kochana cudowne są te kotleciki, mniam :-)
OdpowiedzUsuńŚwietna sprawa-zapisuję:)
OdpowiedzUsuńPóki męża nie ma mogę wypróbować, posmakować. Wyglądają cudownie. Panowie u mnie tylko mięska jadają :)
OdpowiedzUsuńchętnie bym zjadła takie kotleciki :)
OdpowiedzUsuńŚwietne kotleciki, lubię takie dodawać do burgerów :D
OdpowiedzUsuńuwielbiam Twoje podpowiedzi na smaczny obiad. Kotlety wyszły wspaniale, apetyt dopisywał głodomorom :). Dziękuję i pozdrawiam, Andula
OdpowiedzUsuńApetyczne i zdrowe :-)
OdpowiedzUsuń