Ziołowa herbata.
Planowanie i organizacja.
Hm... czy to już pora na świece zapachowe?;)
Pogoda za oknem słoneczna i piękna niczym kolor dzisiejszej zupy. Dynia
to królowa jesieni i zupy z jej dodatkiem nie mogło oczywiście zabraknąć
:) Urozmaicona soczewicą i mlekiem kokosowym. Nie przesadźcie podczas jej przyprawiania, aby nie zabić delikatnego, orzechowego smaku soczewicy oraz aromatu kokosa :)
Składniki:
- 200 g ziemniaków
- 400 g dyni
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- kawałek świeżego imbiru
- 100 g czerwonej soczewicy
- 1 litr bulionu
- 200 ml mleka kokosowego
- szczypta chili
- łyżeczka kurkumy
- sól
Cebulę oraz czosnek obrać i posiekać. Dynię obrać,
wydrążyć nasiona i pokroić w kostkę. Ziemniaki obrać i również pokroić w
kostkę. Imbir obrać i jak najdrobniej posiekać. W garnku podsmażyć cebulę,
następnie dodać czosnek oraz imbir i chwilę przesmażyć. Dodać dynię oraz
ziemniaki i smażyć całość 2-3 minuty mieszając. Wsypać soczewicę i wlać bulion.
Przykryć i gotować na małym ogniu aż soczewica się rozpadnie. Następnie zupę
zdjąć z ognia i zmiksować. Wlać mleko kokosowe i ponownie zagotować. Przyprawić
chili, kurkumą i ewentualnie solą.
There are some fascinating points in time on this article however I don’t know if I see all of them middle to heart. There's some validity but I'll take maintain opinion till I look into it further. Good article , thanks and we want extra! Added to FeedBurner as well gsn casino slots
OdpowiedzUsuńTego roku w ogródku urosło mi miklanaście dyń. Już pomysły powoli się kończą co z nich zrobić. No bo ileż dżemów, można zjeść ? Mam mleczko kokosowe z nim krem z dyni jest na pewno fantastyczny w smaku.
OdpowiedzUsuńTo coś dla mnie :) takie kremy bardzo lubię, ale nie robię często, bo mój Mężuś nie przepada za zupami kremami :)
OdpowiedzUsuńjeszcze nie jadłam zupy dyniowej z soczewicą i imbierem. Czas spróbować, tym bardziej, że dynia czeka w kuchni. Pozdrawiam, Andula
OdpowiedzUsuń