26.5.19

Roladki schabowe ze szparagami


Dla wszystkich mam z okazji naszego święta, życzenia samych wspaniałości :)
Chwili dla siebie.
Spokojnych nocy.
Ciepłej kawy ;)


Bardzo proste roladki ze szparagami, z którymi poradzą sobie nawet początkowi kucharze. Minimum składników - bo tylko mięso, szparagi, ser i przyprawy. Ładnie podane z pewnością sprawią wrażenie wyszukanych ;)


Składniki na 4 porcje:

  • 4 plastry schabu
  • pęczek zielonych szparagów
  • 4 plastry żółtego sera
  • sól, pieprz, słodka papryka

Szparagi chwilkę podgotować w osolonej wodzie - tak, aby były al dente. Wyjąć i wystudzić. Mięso rozbić na cienkie plastry i przyprawić z obu stron solą, pieprzem i słodką papryką. Na każdy kawałek schabu położyć plaster sera a na niego po 4-5 szparagów (w zależności od ich grubości). Mięso zwinąć w roladkę a końce spiąć wykałaczką. Roladki obsmażyć równo z każdej strony na rozgrzanym tłuszczu. Następnie patelnię przykryć i dusić mięso do miękkości przez kilka minut.
Przed podaniem wyjąć wykałaczki.



5 komentarzy:

  1. apetycznie wyglądają, a do tego ulubione szparagi i ... rukola. Warto wypróbować. Pozdrawiam, Andula
    Wszystkiego słodkiego Mamo dwójki szkrabów :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że tu zaglądasz :* Pozdrawiam ciepło :*


Copyright © My simple kitchen