Dla wszystkich mam z okazji naszego święta, życzenia samych wspaniałości :)
Chwili dla siebie.
Spokojnych nocy.
Ciepłej kawy ;)
Bardzo proste roladki ze szparagami, z którymi poradzą sobie nawet początkowi kucharze. Minimum składników - bo tylko mięso, szparagi, ser i przyprawy. Ładnie podane z pewnością sprawią wrażenie wyszukanych ;)
Składniki na 4 porcje:
- 4 plastry schabu
- pęczek zielonych szparagów
- 4 plastry żółtego sera
- sól, pieprz, słodka papryka
Szparagi chwilkę podgotować w osolonej wodzie - tak, aby były al dente. Wyjąć i wystudzić. Mięso rozbić na cienkie plastry i przyprawić z obu stron solą, pieprzem i słodką papryką. Na każdy kawałek schabu położyć plaster sera a na niego po 4-5 szparagów (w zależności od ich grubości). Mięso zwinąć w roladkę a końce spiąć wykałaczką. Roladki obsmażyć równo z każdej strony na rozgrzanym tłuszczu. Następnie patelnię przykryć i dusić mięso do miękkości przez kilka minut.
Przed podaniem wyjąć wykałaczki.
apetycznie wyglądają, a do tego ulubione szparagi i ... rukola. Warto wypróbować. Pozdrawiam, Andula
OdpowiedzUsuńWszystkiego słodkiego Mamo dwójki szkrabów :)
Dziękuję :)
Usuńapetyczne roladki
OdpowiedzUsuńPysznie :)
OdpowiedzUsuńSmakowicie wygląda:)
OdpowiedzUsuń