Czujecie już wiosnę?
Ciepłe promienie słoneczne, ciepły wiatr czy drzewa pokrywające się zielonymi listkami. Tak u mnie prezentuje się dzisiaj pogoda za oknem :)
Na wielkanocny stół proponuję Wam pyszny schab nadziewany żurawiną i suszonymi śliwkami :) Schab może być podawany na ciepło, jako dane główne, jak i zarówno na zimno, jako przystawka.
Składniki:
- 1 kg schabu bez kości
- 50 g suszonej żurawiny
- 100 g suszonych śliwek
- 6 łyżek oliwy z oliwek
- 1 łyżka płynnego miodu
- sól, pieprz, słodka papryka
Przepis na powyższy schab znajdziecie również w Chochli :) (patrz prawa strona).
pysznie wygląda:) bardzo lubię podawać taką wersje schabu lubię podawać na niedzielny obiad:)
OdpowiedzUsuńTaki schab kojarzy się ze świętami :) Wygląda fantastycznie!
OdpowiedzUsuńUwielbiam taki schabik:)
OdpowiedzUsuńUwielbiam! jest pyszny:)
OdpowiedzUsuńOj wiosna już wprasza się drzwiami i oknami :D Szczególnie gdy na blogach takie smakołyki :P
OdpowiedzUsuńSchab wygląda okazale :)
właśnie czuć już że święta tuż tuż :)
OdpowiedzUsuńpyszne mięsko, tak nadziane to prawdziwa rozpusta :)
OdpowiedzUsuńJak pysznie nadziany schab :)
OdpowiedzUsuńAle piękny, taki bogaty :)
OdpowiedzUsuńPyszny schabik, świetnie nadziany. Na święta i nie tylko najlepsza domowa wędlina :)
OdpowiedzUsuńSchabik wygląda bardzo apetycznie, aż chce się sięgnąć po porcję :D
OdpowiedzUsuńŚwietnie nadziany schabik :)
OdpowiedzUsuń