Uwielbiam karkówkę pod każda postacią dlatego często szukam inspiracji na na nowe dania z karkówka w roli głównej. Dzisiejszy przepis znalazłam na tej stronie (klik) i od razu wiedziałam, że pojawi się na moim stole. Wprowadziłam drobne zmiany (w przeciwnym razie nie byłabym sobą ;)) i powiem Wam, że mięsko wyszło rewelacyjne! :) Koniecznie spróbujcie :)
Składniki:
- 0,5 kg karkówki
- 1 cebula
- 3 łyżki keczupu
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżka słodkiego sosu chilli
- 1/4 łyżeczki soli
- przyprawa do kebaba
Keczup, majonez, sól i sos chilli wymieszać ze sobą. Do pojemnika włożyć porcję mięsa, następnie nałożyć część sosu i posypać częścią cebuli. W takiej kolejności układać warstwami aż do wyczerpania składników. Pojemnik przykryć i wstawić do lodówki na całą noc. Następnego dnia zawartość pojemnika przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut aż całość mocno się zarumieni.
Robię podobną, jest pyszna!
OdpowiedzUsuńWygląda i zapewne smakuje pysznie :) Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńAle mi narobiłaś smaku, taka karkówka to jest coś, co wszyscy lubią :))
OdpowiedzUsuńciekawy pomysł na przyrządzenie karkówki :)
OdpowiedzUsuńAż mi ślinka cieknie, wygląda genialnie :)
OdpowiedzUsuńMamuniu, ale to musiało być pyszne :))
OdpowiedzUsuńAleż mi miło że mój przepis pojawił się na Twoim blogu :)) mam nadzieję, że znajdziesz na moim blogu jeszcze wiele innych inspiracji :) serdecznie pozdrawiam
OdpowiedzUsuńPrzecież to zupełnie inny przepis.Nie powinna pani zbierać komplmentów za czyjeś zasługi.
UsuńZrobiłam karkówkę z tego przepisu i wyszła świetna,z pani przepisu nie zaryzykowałabym,wiem z doświadczenia że byłaby niedobra
Ależ mi miło że mój przepis pojawił się na Twoim blogu :)) mam nadzieję, że znajdziesz na moim blogu jeszcze wiele innych inspiracji :) serdecznie pozdrawiam
OdpowiedzUsuńZrobiłam w zeszłym tygodniu na obiad i Mąż powiedział, że to mięso jest genialne ... zresztą ja tez tak myślę:). Dziękuję za wspaniały przepis.
OdpowiedzUsuńBardzo mi miło, że i Tobie i Twojemu mężowi smakowało to mięsko :)
Usuń