15.4.15

Karkówka kebabowa



Uwielbiam karkówkę pod każda postacią dlatego często szukam inspiracji na na nowe dania z karkówka w roli głównej. Dzisiejszy przepis znalazłam na tej stronie (klik) i od razu wiedziałam, że pojawi się na moim stole. Wprowadziłam drobne zmiany (w przeciwnym razie nie byłabym sobą ;)) i powiem Wam, że mięsko wyszło rewelacyjne! :) Koniecznie spróbujcie :)


Porcja dla 2-3 osób

Składniki:
  • 0,5 kg karkówki
  • 1 cebula
  • 3 łyżki keczupu
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka słodkiego sosu chilli
  • 1/4 łyżeczki soli
  • przyprawa do kebaba
Karkówkę pokroić w plastry, lekko roztłuc tłuczkiem i obficie przyprawić z każdej strony przyprawą do kebaba. Cebulę pokroić w piórka.
Keczup, majonez, sól i sos chilli wymieszać ze sobą. Do pojemnika włożyć porcję mięsa, następnie nałożyć część sosu i posypać częścią cebuli. W takiej kolejności układać warstwami aż do wyczerpania składników. Pojemnik przykryć i wstawić do lodówki na całą noc. Następnego dnia zawartość pojemnika przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut aż całość mocno się zarumieni.




11 komentarzy:

  1. Wygląda i zapewne smakuje pysznie :) Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ale mi narobiłaś smaku, taka karkówka to jest coś, co wszyscy lubią :))

    OdpowiedzUsuń
  3. ciekawy pomysł na przyrządzenie karkówki :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Aż mi ślinka cieknie, wygląda genialnie :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Mamuniu, ale to musiało być pyszne :))

    OdpowiedzUsuń
  6. Ależ mi miło że mój przepis pojawił się na Twoim blogu :)) mam nadzieję, że znajdziesz na moim blogu jeszcze wiele innych inspiracji :) serdecznie pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Przecież to zupełnie inny przepis.Nie powinna pani zbierać komplmentów za czyjeś zasługi.
      Zrobiłam karkówkę z tego przepisu i wyszła świetna,z pani przepisu nie zaryzykowałabym,wiem z doświadczenia że byłaby niedobra

      Usuń
  7. Ależ mi miło że mój przepis pojawił się na Twoim blogu :)) mam nadzieję, że znajdziesz na moim blogu jeszcze wiele innych inspiracji :) serdecznie pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  8. Zrobiłam w zeszłym tygodniu na obiad i Mąż powiedział, że to mięso jest genialne ... zresztą ja tez tak myślę:). Dziękuję za wspaniały przepis.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo mi miło, że i Tobie i Twojemu mężowi smakowało to mięsko :)

      Usuń

Dziękuję, że tu zaglądasz :* Pozdrawiam ciepło :*


Copyright © My simple kitchen