piątek, 5 czerwca 2015

Młoda kapusta z koperkiem


 "Wszyscy jesteśmy wariatami. Tylko nie wszyscy jesteśmy zdiagnozowani" :D

Młoda kapusta z koperkiem - niezastąpiony dodatek do wiosennego obiadu :) Lubicie? Ja taką kapustę z masełkiem i duuużą ilością koperku wprost uwielbiam :)


Składniki:
  • młoda kapusta ( u mnie 1/2 główki)
  • sól, pieprz
  • masło ( u mnie 1 łyżka)
  • koperek
Kapustę siekamy i gotujemy aż będzie miękka. Dokładnie odcedzamy. Dodajemy trochę masła i smażymy na małym ogniu często mieszając, aż pozostała woda wyparuje a kapusta nabierze maślanego aromatu. Dodajemy posiekany koperek oraz przyprawiamy solą i pieprzem. Chwilę jeszcze smażymy i gotowe :)




8 komentarzy:

  1. mniammm...słów zabrakło :) uwielbiam taką kapuchę :) to dla mnie kwintesencja początku lata :)

    pozdrawiam...wariacie :P

    OdpowiedzUsuń
  2. Oj, tak. Uwielbiam młodą kapustę. Tez wariuję i robię na różne sposoby. Mam wrażenie że nigdy się nie znudzi :)

    OdpowiedzUsuń
  3. kapuchę zjem pod każda postacią! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Najlepsza taka młoda kapusta, pyszności :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że tu zaglądasz :* Pozdrawiam ciepło :*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...