Lubicie szparagi? Ja nie zawsze byłam ich zwolenniczką. Do pewnych rzeczy, a także smaków, dorasta się.
A szparagi pod taką postacią jadało się w moim domu od dzieciństwa. Taki sos często był dopełnieniem kotleta schabowego, mielonego czy zwykłych jajek sadzonych. Może i Wy się skusicie? :)
Składniki:
- pęczek białych szparagów
- 1 łyżka masła
- 1 łyżka mąki
- 1,5 chochli wody, w której gotowały się szparagi
- 1,5 chochli mleka
- sól, pieprz, cukier
Przepis na ten sos jest również dostępny w najnowszym numerze Chochli :) (zob. prawa strona)
Ciekawy i smaczny pomysł :)
OdpowiedzUsuńw takim wydaniu nie jadłam jeszcze szparagów, ciekawe :)
OdpowiedzUsuńSkoro lubię szparagi, to pewnie taki sos też by mi smakował. Ciekawy przepis :)
OdpowiedzUsuńPyszny sosik :) Idealny do mięsa :)
OdpowiedzUsuńPowiem tak : Jestem troszku kiepska w gotowanku ale... to byly moje najciezsze chwile w kuchni alez jestem teraz zmeczona. A wiec moja historia brzmi tak :
OdpowiedzUsuńPrzyszlam do kuchni i mowie to jest ten dzien na moj debiut :) Wzialam 3 garnki lyzeczke nozyk i widelec i zaczelam... Nie jest zle 3 osoby smiertelne i 2 w szpitalu :) janie jadlam wiez zyje :) przepis fajny ... chcialbym pozdrowic serdecznie moja rodzine Szymona i psa Rexa bo Afrida nie lubie. Pozdrawiam Estera
Powiem tak : Jestem troszku kiepska w gotowanku ale... to byly moje najciezsze chwile w kuchni alez jestem teraz zmeczona. A wiec moja historia brzmi tak :
OdpowiedzUsuńPrzyszlam do kuchni i mowie to jest ten dzien na moj debiut :) Wzialam 3 garnki lyzeczke nozyk i widelec i zaczelam... Nie jest zle 3 osoby smiertelne i 2 w szpitalu :) ja nie jadlam wiec zyje :) przepis fajny ... chcialabym pozdrowic serdecznie moja rodzine Szymona i psa Rexa bo Afrida nie lubie. Pozdrawiam Estera