czwartek, 2 czerwca 2016

Surówka z młodej kapusty



Ciepło. Zimno.
Słońce. Deszcz.
Gorąca kawa. Zimne lody.


Bardzo łatwa i szybka surówka z młodej kapusty, która nada się do niejednego obiadu :)
Przepis dostałam od koleżanki :)

Składniki:
  • 1/4 główki z dużej, młodej kapusty
  • 1 duża marchewka
  • mały pęczek koperku
  • mały pęczek szczypiorku
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 łyżeczka musztardy sarepskiej
Kapustę drobno poszatkować. Posypać sporą szczyptą soli. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Koperek i szczypiorek drobno posiekać. Marchewkę wraz z zieleniną dodać do kapusty. Olej wymieszać z musztardą i miodem. Dodać do surówki. Dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku pieprzem (sól już nie będzie konieczna). Najlepiej odstawić na godzinę aby smaki się przegryzły, ale nie jest to konieczne.



2 komentarze:

Dziękuję, że tu zaglądasz :* Pozdrawiam ciepło :*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...