Kupiłam dziś kilogram szczęścia.
Znaczy się truskawek.
Zwał jak zwał :D
Jeśli nie masz pomysłu na szybki deser to zawsze sprawdzi się ciasto francuskie. Mam ostatnio fazę na rabarbar stąd sporo go w mojej kuchni. Oprócz tych ciasteczek mam dla Was jeszcze jeden, fantastyczny przepis z nim w roli głównej. Ale o tym następnym razem. A wracając do tych ciastek nadmienię tylko, że nie pomijajcie dodatku cukru na wierzchu - sam rabarbar jest kwaśny a słodka skorupka fajnie go osłodzi. Jak widać na zdjęciach - sprawdzą się idealnie do zabrania w plener.
Składniki:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 400 ml mleka
- 1 budyń waniliowy
- 2 łyżki cukru
- 2 łodygi rabarbaru
- brązowy cukier do posypania
- 1 jajko
kobieto, kusisz , oj kusisz. A propos Twojego ulubionego rabarbaru..... czy popełniasz dżem rabarbarowo-truskawkow. Niebo w gębie! Pozdrawiam , Andula
OdpowiedzUsuńKiedyś taki robiłam, był przepyszny:) Jak mi czas na to pozwoli to w tym roku planuję właśnie taki przygotować :)
OdpowiedzUsuń