10.4.17

Jajka faszerowane szprotami



Kiedy przychodzi już ten wieczór, że możesz spokojnie posiedzieć, napić się lampki wina i mieć chwilę dla siebie, Ty wolisz iść spać razem z kurami. Jednym słowem - macierzyństwo ;)


Jeszcze jedna propozycja na jajka faszerowane, tym razem dla smakoszy ryb, bowiem nadziałam je szprotkami. Kto lubi takie połączenia, niech spróbuje a kto nie lubi... niech również się skusi, może mu posmakują ;)


Składniki:
  • 6 jajek
  • 1puszka szprotów w sosie pomidorowym
  • 3 łyżeczki łagodnego keczupu
  • 1 łyżeczka majonezu
  • szczypiorek
Jajka ugotować na twardo. Wystudzić. Przekroić na połówki i wyjąć żółtka. Żółtka rozetrzeć widelcem, następnie dodać szprotki wraz z sosem oraz majonez i keczup. Całość dokładnie wymieszać i gotową masą napełnić połówki jajek. Szczypiorek drobno posiekać i posypać nim każde jajko. 







2 komentarze:

  1. Bardzo lubię takie jajeczka :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Genialne połączenie :) W kuchni wyczarowujemy takie smaczności, wciągnęło nas gotowanie od kiedy mamy wreszcie w kuchni uzdatnioną wodę z filtra pod zlewem - wreszcie wszystko smakuje :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że tu zaglądasz :* Pozdrawiam ciepło :*


Copyright © My simple kitchen