Zima.
Mróz.
I w końcu śnieeeeg :D Nareszcie doczekaliśmy się długo wyczekiwanych sanek :D
Gulasz, który Wam dzisiaj prezentuje, świetnie nadaje się na zimowy obiad. Jest sycący, prosty i rozgrzewający. I wymaga użycia tylko jednego garnka. Nieco podobny do popularnego ostatnio na blogach Forszmaku, jednak jego etymologia jest nieco inna. Przepis w oryginale zawiera dziczyznę oraz grzyby, jednak w uboższej wersji uległ modyfikacji. Jeśli ktoś lubi pikantniejsze potrawy można dodać nieco chili - wówczas danie będzie bardziej rozgrzewające.
Składniki:
- 3 kiełbasy śląskie
- 500 g pieczarek
- 200 g (duży słoik) koncentratu pomidorowego
- 1/2 puszki kukurydzy
- 5-6 ogórków konserwowych
- 2-3 kawałki papryki konserwowej (lub świeżej)
- sól, pieprz, słodka papryka, cukier
kolejna super propozycja na obiad :)
OdpowiedzUsuń