Sezonowe warzywa dają duże pole do popisu jeśli chodzi o smażenie placków. Jakichkolwiek warzyw byśmy nie użyli - zawsze wyjdzie pysznie. Drugą zaletą takiego dania jest ich wielowymiarowość. Można je podać solo lub z dowolnymi dodatkami - sosem czosnkowym, gulaszem czy pieczarkami :)
Tym razem głównym składnikiem moich placków stały się same słoneczne warzywa - marchewka, dynia i ziemniaki :)
Składniki:
- 500 g dyni
- 5 średnich ziemniaków
- 1 cebula
- 2 duże marchewki
- sól, pieprz
- 1-2 łyżki mąki
- 2-3 łyżki bułki tartej
placki z dynią? koniecznie spróbuję :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam :)
OdpowiedzUsuńplacki u nas są często i podobnie jak u Ciebie, robię je niemal ze wszystkiego :)
placki z dynią robię głównie na słodko, choć ostatnio gościły i u mnie na słono :)
OdpowiedzUsuńSuper pomysł zta dynią :) Placuszki prezentują się bardzo smakowicie :)
OdpowiedzUsuńlubię bardzo wszelakie placki, dodatke dyni jest wspaniały, iście jesienny :-)
OdpowiedzUsuńPyszne placuszki! Lubię takie z dodatkiem dyni :-)
OdpowiedzUsuńAle pyszności, muszę takie zrobić :)
OdpowiedzUsuńWyglądają na mega chrupiące, takie jakie lubię! :)
OdpowiedzUsuńJestem fanką placuszków, pięknie dziękuję za ten przepis :))
OdpowiedzUsuńTakich placuszków przyznam szczerze, że nie robiłam jeszcze ani nie jadłam, ale już mi się podobają i na pewno wypróbuję :)
OdpowiedzUsuń