Doba za krótka.
Kawa za słaba.
Zima za długa.
Pomysł na tę pastę zaczerpnęłam z jakiegoś programu kulinarnego. Makrela w połączeniu z serkiem i chrzanem komponują się idealnie. Charakteru dodaje również świeża natka pietruszki. Szybko i pysznie :)
Składniki:
- mała makrela wędzona
- opakowanie serka śmietankowego (150 g)
- 3 łyżeczki chrzanu
- natka pietruszki
Z chrzanem jeszcze makreli nie jadłam, zapowiada się ciekawie :)
OdpowiedzUsuńMakrelę bardzo lubię, muszę koniecznie taką pastę zrobić :-)
OdpowiedzUsuńUwielbiam ☺
OdpowiedzUsuńja też jeszcze nie jadłam tej paasty z chrzanem. Z ketchupem tak, więc skosztuję teraz na chrzanowo. A mam bardzo dobry chrzan. Dziękuję za podpowiedź. Pozdrawiam, Andula
OdpowiedzUsuńOBIECANE-WYPRÓBOWANE, CHOĆ DOPIERO DZIŚ (PRAWIE PO MIESIĄCU) UDAŁO MI SIĘ ZROBIĆ PASTĘ, TO NIE ŻAŁUJĘ. CUDOWNY SMAK, REWELACJA. DZIĘKUJĘ ZA PRZEPIS.
Usuńps. UŻYŁAM ZWYKŁEGO TŁUSTEGO TWAROGU I UWAŻAM, ŻE SMAK NIE ODBIEGA OD ORYGINAŁU. Pozdrawiam, Andula
ciekawe połączenie, takiej pasty jeszcze nie jadłam.
OdpowiedzUsuńOsobno je lubię, jako połączenie muszą dobrze smakować :) Lubię takie przepisy bo są zdrowe. Ostatnio zaopatrzyłam się w domu w filtr do wody redox fitaqua, który daje mi wodę wzmacniającą organizm na poziomie komórkowym. Dla osób zagrożonych chorobami cywilizacyjnymi jest to ważne wzmocnienie zdrowia i ochrona przed chorobami.
OdpowiedzUsuń