7.2.17

Pasta z makreli z chrzanem


Doba za krótka.
Kawa za słaba.
Zima za długa.


Pomysł na tę pastę zaczerpnęłam z jakiegoś programu kulinarnego. Makrela w połączeniu z serkiem i chrzanem komponują się idealnie. Charakteru dodaje również świeża natka pietruszki. Szybko i pysznie :)


Składniki:
  • mała makrela wędzona
  • opakowanie serka śmietankowego (150 g)
  • 3 łyżeczki chrzanu
  • natka pietruszki
Makrelę obrać i pozbawić ości. Za pomocą widelca rozgnieść. Dodać serek i chrzan i całość mieszać tak długo, aż powstanie gęsta i gładka pasta. Posmarować pieczywo i udekorować świeżą natką pietruszki.






7 komentarzy:

  1. Z chrzanem jeszcze makreli nie jadłam, zapowiada się ciekawie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Makrelę bardzo lubię, muszę koniecznie taką pastę zrobić :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. ja też jeszcze nie jadłam tej paasty z chrzanem. Z ketchupem tak, więc skosztuję teraz na chrzanowo. A mam bardzo dobry chrzan. Dziękuję za podpowiedź. Pozdrawiam, Andula

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. OBIECANE-WYPRÓBOWANE, CHOĆ DOPIERO DZIŚ (PRAWIE PO MIESIĄCU) UDAŁO MI SIĘ ZROBIĆ PASTĘ, TO NIE ŻAŁUJĘ. CUDOWNY SMAK, REWELACJA. DZIĘKUJĘ ZA PRZEPIS.
      ps. UŻYŁAM ZWYKŁEGO TŁUSTEGO TWAROGU I UWAŻAM, ŻE SMAK NIE ODBIEGA OD ORYGINAŁU. Pozdrawiam, Andula

      Usuń
  4. ciekawe połączenie, takiej pasty jeszcze nie jadłam.

    OdpowiedzUsuń
  5. Osobno je lubię, jako połączenie muszą dobrze smakować :) Lubię takie przepisy bo są zdrowe. Ostatnio zaopatrzyłam się w domu w filtr do wody redox fitaqua, który daje mi wodę wzmacniającą organizm na poziomie komórkowym. Dla osób zagrożonych chorobami cywilizacyjnymi jest to ważne wzmocnienie zdrowia i ochrona przed chorobami.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że tu zaglądasz :* Pozdrawiam ciepło :*


Copyright © My simple kitchen